< Go to Games121.com






Ultimate Assassin 3 - Some Level Designs


5/15/2011 15 comments





15 comments:

  1. I can't wait :D

    ReplyDelete
  2. will there be a lvl editor? Is it possible?

    ReplyDelete
  3. It is a great idea. A level editor which can be used to make levels just like originals ones can be made but it is a HUGE challenge for me. I will think about it. You have made an inception.

    ReplyDelete
  4. The new graphics are nice, but it'd be cool if there were different settings to vary things a bit: street alleys, docks, hotel master suite or private estate.

    ReplyDelete
  5. I think you should add some elements to maps. They all look same. Maybe some doors, barrels something like that.

    ReplyDelete
  6. I want to keep it simple but different elements like barrels would be good.

    ReplyDelete
  7. maybe you should add some cheats so you could like switch masks

    ReplyDelete
  8. hey i was hoping you would let us assassinate the guards from the back or something

    ReplyDelete
  9. Aklıma bir şeyler geldi, biraz daha komplike, oyunu basit tutmak istediğini hep belirtiyorsun, biliyorum ama yine de söyleyeceğim.

    Yeni oyunda çeşitli power-uplar koymayı planlıyor musun bilmiyorum ama benim bir önerim var.

    Bazı bölümlerde, bölümün küçük bir kısmı, örneğin korumaların odası gibi bir yerde koruma giysisi bulunabilir. Bu giysiyi alıp giydiğimizde korumaların görüş alanı örneğin 3/4'üne veya yarısına düşer. Fakat bu düşüş ile kaybolan 1/4 lük alanda veya yarımlık alanda çok fazla durursak korumalar bizi farkedebilir. Bana iyi bir fikir gibi geldi.

    Aklına gelen her fikri, çeşitlendirmek için oyuna ekleyip de kaş yaparken göz çıkarmaktan korktuğunu biliyorum ama yine de bazı belirgin değişiklikler yapmalısın. Sadece yeni bölümler ekleyerek, korumaları daha akıllı yaparak ve de alarm süresini vs. değiştirmekle oyunu daha iyi hale getirebilirsin ama geliştiremezsin, senin yaptıkların daha çok düzeltme olur. Elbette oyunu belli yollardan çeşitlendirmeye kalktığında korktuğun gibi kaş yaparken göz çıkarmamaya çalışmak için çok dikkatli ve titiz çalışmalısın.

    Demek istediğim, bu korkunun varlığı, seni çeşitlendirme işinden tamamen koparıyorsa, ya tembelsin, ya da UA'yı pek umursamıyorsun.

    ReplyDelete
  10. Ultimate assassin ilk olarak 2007 yılında ortaya çıktı ve oynadıysanız ilk oyun berbattı. Ama ultimate assassin 2'nin tememleri oluşturdu ve oyunun temel mekaniklerini hazırladı. Ondan sonraki 2 sene başka oyunlarla uğraştığım zamanlarda, dershaneye gidip gelirken vs sıkıldıkça ultimate assassin 2'yi düşündüm. Korumların dönüp ateş etmesi, kovalaması imkansız gibi geliyordu. Ama 2009'da düşündüğüm herşeyi kodlamayı başardım ve ultimate assassin 2 çıktı ortaya.

    Gerçekten ultimate assasin'e eklenebilecek; power up'lar, upgrade sistemi, korumaların dikkatini dağıtma vs gibi bir özellik yok. ultimate assasin için hepsi birer saçmalık.

    Ultimate Assassin 3'te 30 bölüm tasarımı ve bu 30 bölümün; easy (13+2tutorial), normal (25), hard(30), professional(15) ve ultimate(5) olmak üzere 88 farklı versiyonu var. Bu 5 zorluk seviyesinin; 4dk, 3dk, 2dk, 1.5dk ve 1,5dk zaman sınırı var. Seviye ilerledikçe görevlerin zorlaştığı gibi oyuncunun da zamanı daha iyi kullanması gerekiyor. Her tamamlanan suikastten sonra oyuncu; mermi yemeden bitirmesine, hiç görülmeden bitirmesine, 45 saniye veya daha az süre içinde bitirmesine, ceset bulunmadan bitirmesine veya 30sn içinde hiç alarm çalmadan bitirmesine göre 5 farklı achievement'in hangilerini tamamladığını görerek yaptığı suikastin ne kadar iyi olduğunu görüyor. Diğer bölümleri açmak için bunları kazanmak zorunlu değil ama oyunda toplam 440 achievement ve oyuncular kazanamadıkları achievementler için gerideki bölümleri oynayabilirler.

    Geçişler çok hızlı. Öldükten sonra space'e basar basmaz bölüm baştan başlıyor. Bölüm geçildikten sonra bir kaç saniye içinde kazanılan achievement'ler teker teker tabloda açılıyor ve space'e basılarak anında diğer bölüme geçiliyor.



    Korumların hareketleri artık neredeyse mükemmel. Ultimate Assassin 3'te zamanımı en çok bunun üzerinde harcadım. Asla saçma sapan dönüşler yapmıyorlar, artık her şey tamamen rastgele değil olasılıkları biraz büktüm. Mesela bir koruma bir yolun sonuna geldi ve iki yöne de dönebiliyor, burda olsılık eşit: 1-1. Ama yolun bir tarafı tıkalıysa açık olan tarafa gitme veya geri dönme ihtimalleri eşit değil: 1-6. UA2'de yolun kapalı olup olmadığı bile test edilmiyordu. Bu sadece küçük bir örnek. Yapay zekada mükemmelleştirdiğim bir sürü yön var. Bir korumanın cesedi bulunda görünce cesede doğru yönelmesi vs.

    Oyunda daha bir sürü küçük ama önemli yenilik var; mesela en önemlisi bir koruma bizi farkedince üzerinde ateş edinceye kadar yanıp sönen bir ünlüm işaretinin belirmesi. Mesela; ceset bulununca cesedin yanıp sönmesi.

    Bugün bir yazı hazırlıyacaktım zaten ama o yazıda paylaşmayacağım kadar bilgiyi burada paylaştım :) ayın sonunde herkes oynayacak, en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum her şeyi. hiçbir şeyi aceleye getirmek yok.

    ReplyDelete
  11. what is this weird language up there?

    ReplyDelete
  12. Turkish. I am a Turk and my Turkish buddies are backing me up.

    ReplyDelete

 


< Go to Games121.com